Kruidenextracten & Phyto-Elixers

Het sterkst geconcentreerd en alcoholarm

Phytoreform vloeibare kruiden extracten worden bereid via maceratie of percolatie met een alcohol-water mengsel en vervolgens uit gedestilleerd tot de gewenste concentratie. Bij phytoreform-extracten wordt er meestal gebruik gemaakt van een 1:1 verhouding, dat wil zeggen dat er voor de bereiding van 1 liter (1000 gr) extract 1000 gr kruiden worden gebruikt.

Door andere fabrikanten worden er in plaats van vloeibare extracten, vloeibare tincturen op de markt gebracht. Hierbij wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een 1:10 verhouding, dat wil zeggen dat er voor de bereiding van 1 liter (1000 gram) tinctuur 100 gram kruiden worden gebruikt. Phytoreform kruidenextracten zijn dus vele mailen ‘’sterker’’ dan deze tincturen.

Een ander groot voordeel van de Phytoreform kruiden extracten is het lage alcoholgehalte. Door een uniek eigen procedé bevatten de vloeibare extracten van Phytoreform slechts tot 15% alcohol met behoud van een grote verscheidenheid aan hoog geconcentreerde werkzame bestanddelen. Tincturen van andere fabrikanten bevatten vaak een substantieel hoger alcoholgehalte, van 45% – 60%.